Royally fucked x 2




Jag hatar blogg.se.
Ett långt inlägg som bara försvann. Nu ska jag fortsätta att noja över att jag kommer vara jättetrött imorgon - Hej Insomnia!

Nattuggla.




Jamen, lite nattbloggning är väl aldrig fel?! :-)
Insomnia, min gamla polare sen länge, är här på besök igen. Hon är en envis jävel och har redan varit här i typ två timmar, men nu ska jag alldeles strax kasta ut henne tänkte jag.

Idag (igår) fick de stora pälsklingarna lite pedikyr av Hovslagarkvinnan igen. Rulle har ju ärvt de där tråkiga fullblodshovarna, så vi hade båda i förväg räknat med att nu skulle vi vara tvungna att sko honom för att han öht skulle hålla. Men turligt nog verkar det kanske funka barfota ett tag till. Håller tummarna för det eftersom det känns väldigt onödigt att sko en treåring som egentligen inte behöver det.
Uno Brun fick däremot nya pjuck runtom. Hans hovar har också blivit enormt mycket bättre sista året. Den här vändan gick han nästan 9 veckor mellan skoningarna (pga att Hovis tydligen måste ha semester ibland hon med ;-) men ändå satt dojorna kvar! Låt vara att vänster fram nog inte hade suttit kvar imorgon, det var med nöd och näppe som den klamrade sig kvar, men ändå så är det enorma framsteg för hästen som hade 13 tappskor 2010...

Idag (eller igår var det ju ja...) började vi ny kurs igen - den omtalade och fruktade Farmtoxen tar nu vid. De närmsta månaderna kommer därför handla om farmakologi, toxikologi och allt som hör därtill. Räknar med många, tuffa timmar i böckerna framöver - kursen är RIKTIGT krävande - och hoppas att jag kommer kunna upprätthålla en ambitiös nivå all the way. 

Fick en uppenbarelse igår för övrigt! Det var väl i och för sig samma sak som "alla" säger till mig, men som jag inte riktigt känt själv tidigare: jag har sjukt mycket att göra hela tiden. Med hårda studier, två hästar, två hundar, ett deltidsjobb och ett par olika ideella uppdrag på det så blir det inte mycket tid över... Igår insåg jag plötsligt att jag bara är ledig 2 dagar av 14. Jämnt. Som mest.
Jobbar ju (minst) varannan helg och går i plugget varje vardag, så det blir ju 12 dagar på rad utan ledighet. Alltid.
Just nu blir det dessutom 19 dagar innan nästa lediga dag kommer, eftersom jag jobbar två helger på rad.
Kanske kan vara en förklaring till att jag nästan alltid är trött.
Det plus att den där jävla Insomnia aldrig lämnar mig ifred.
Se så, sjas nu.


Tentor - check.

Igår förmiddag var det så dags för årets första tenta, Livsmedelslagstiftning och Epizootologi. Precis lika sexigt som det låter.
Ganska liten tenta, vilket inte alltid är att föredra eftersom det innebär att man inte har särskilt mycket marginal om man skulle missa en fråga. Men nu är den gjord och det är skönt.
Därefter vankades det mera tenta: på eftermiddagen släpptes hemtentan (efter en del tekniskt strul) och den ägnade jag sen större delen av kvällen åt. Inte heller särskilt komplicerad, men en del frågor var ganska dåligt formulerade, så man för väl hålla en tumme för att det blev rätt och riktigt allting.

Nu ska jag strax swischa till jobbet - måste ju dra in kulor till kusarna.