Rullsterns nya hood

Idag blev det en förmiddagsvistelse i stallet. 
Rulle och Uno har gått i varsin hage sista veckan, inte av nån särskild anledning annat än att Unos hovar behöver gå ganska torrt och den enda hagen jag kunde ställa honom i då låg bredvid den där de två stona Velvet och Connie går. Eftersom Rulle fortfarande är lite "manlig", så kändes det onödigt att utmana ödet och släppa ut båda grabbarna där samtidigt. Hagen de gick i innan var nämligen rejält lerig på slutet och eftersom jag vet hur mina pojkar beter sig när de får fast mark under fötterna (läs SPRING SÅ FORT DU KAN, BRORSAN!) så tänkte jag att man kunde ta det lite pö om pö.
Därför fick Uno gå över först och strosa några dagar. När han sen blev risig i magen i förra veckan så kändes det extra bra att han fick lite lugn och ro från LillBrorsan.
Men idag var Rulle lite tjock i sina bakben. Antingen är det mugg på gång eller också är benen lite trötta på leran de också. Oavsett så kändes det inte rätt att släppa ut honom i den "djupa" hagen, så han fick flytta över till Unos trädgård han med.
Det gick väldigt odramatiskt tillväga, grabbarna pep lite när de hälsade på varann. (Ja, de har ju faktiskt inte gått i samma hage på FLERA DAGAR! Att de gått tråd i tråd och står bredvid varandra inne, det är sekundärt i sammanhanget.)
Annars var det tvärlugnt. Inte ens ett travsteg - mycket skönt!
(Förstår för övrigt inte folk som vill att hästarna ska springa som galningar vid ihopsläpp, snacka om skaderisk...)
 
Rulle inleder med att inspektera alla gränser i den nya hagen.
 
 

 



Sen är det dags att sniffa och rulla sig.

 
Sen upptäcker han den söta tjejen i hagen bredvid. Velvet och han gick sen som Lady & Lufsen på varsin sida om staketet i ett par timmars tid. Inga skrik, inget spring, bara förstulna blickar och ömma sneglanden på varann. 
Love is in the air.
 
Unos mage är för övrigt på bättringsvägen. Han är fortfarande gasig och det är ganska löst bajs, men inte alls som det var i förra veckan, så jag tror att det börjar stabilisera sig igen. Väldigt skönt.
 
Grabbarna fick gå nakna på förmiddagen. De fäller båda så himla mycket nu, så jag tänkte att det nog borde vara lite skönt att rulla sig och bli av med lite lös päls. Det verkade det vara också. Vet inte hur många gånger Uno rullade över från sida till sida egentligen, slutade räkna efter 7 gånger... :-)
Eftersom det ska komma in en regnväder här under eftermiddagen åkte dock regnjackorna på igen efter några timmar. Men snart kan de få gå nakna hela dagen - för nu är det VÅÅÅÅÅR!!!
:D
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :